Ramadhan Kareem!!

Wednesday, August 3, 2011 - Posted by balqis at 6:06 AM
alhamdulillah, akhirnye berkesempatan jua diri ini mengupdate blog yg da nyawa2 ikan ni... asenye ad la dlm stgh thun xupdate..huhuhu...sibuk sket..al-maklum la sem akhir di IKIP... sibuk melayan adik2 yg mcm2 kerenah n diri sndiri yg byk kerenah jua! xreti duk diam.. konon!! haha... mcm2 da berlaku sepanjang tempoh blog ini xdiupdate... xde ap pon nk share actually... tp ble jari jemari ni da start menaip, mcm xnk berenti lak... mcm nk cte ap yg berlaku stiap ari..hihihi... dlm tempoh ni, adlah beberapa peristiwa yg xkn ku lupa kot... pertamanye, my 20th birthday!! 3rd may 2011!! its really99999 make me surprise!!! haha... xleh lupe ditipu dan dikelentong idup2!!! btw, thankz a lot to ustazah bushra yg telah 'mengacara' majlis tu!! haha.. BANG BANG BOOM!!!!!

*budAK comel ini sgt2 teruja tgk kek acik bal..hihi*

pape pon, masih bersyukur diberi nyawa untuk teruskan idup di bumi pinjaman Allah ini... azam sempena umur makin meningkat, nk jadi matang dari sdut pemikiran, perilaku dan segala2nya.. MESTI kurangkan kebudak2an itu... insya-Allah mmpu! ok, cukup bout my besday... then, kami pelajar ikip-Yarmouk menghadapi final exam!! *bru nk gtaw?? result da dpt da pon* dugaan final exam kli ni, coz xbrape shat... badan jap panas, jap sejuk...huhu.. tp, alhamdulillah, result xmengecewakan sgt... syukur, alhamdulillah... :) pas 'perintah berkurung' tamat, kami rehatkan minda kami dgn jamuan haflah wida' yg di'handle' oleh adik2 kami yg bertema kan... ape yek... lupe la plak... huhu.. tp berpakaian korporat.. maaf ye adik2 sklian, kami xreti nk bergaya... insya-Allah syariat itu diutamakan... thankx to all ikip-Yarmouk batch 6!! mungkin itu lah kenangan terakhir kami bersama di Malaysia... jmpa kamu semua di Universiti Yarmouk ye!!!


uhibbukum fillah!! n selamat menjadi kakak2 n abg2... jdilah contoh yg terbaik utk adik2 ye!! n skang, kami smue bercuti... ada yg mengambil pluang ini untuk refresh kembali bhasa arab sbg persiapan utk idup di ngara Arab... ada juga yg bekerja, dan ad juga yg hanya duduk di rumah menghabiskan n memaksimumkan masa bersama keluarga... *seperti saya*hihi... dlm tempoh cuti ni, ada BIG DAY 4 me n my fam... ahli keluarga baru... :) tarikh yg sgt bermakna... 30 JULAI 2011(my engagement)... insya-Allah hingga ke syurga... doakan kami... n beberapa ari pas tarikh tu, 'kekasih' yg dirindui bertandang!! ahlan ya Ramadhan!!! smoga ramadhan kali ini yg terbaik utk kita semua, kerana bulan pasti kita kan berjumpa Ramadhan pd thun hdpan... sempena bulan Ramadhan yg mulia ni,

JOM REBUT 5!!!

  • puasa selama sebulan
  • lailatulqadar
  • zakat fitrah
  • nuzul Quran
  • amal kebaikan