pembuka mata

Monday, March 14, 2011 - Posted by balqis at 10:01 PM
alhamdulillah... pas mcm2 yg berlaku atas diri ini, diri ni da kembali pulih...
insya-Allah lebih baik dr sebelum ni... Amiiin... =)
sungguh indah rancangan Allah! Subhanallah!!
alhamdulillah, diri ni da nmpak segala hikmah yg Allah cuba sampaikan...
apa2 yg berlaku, kte sbg khalifah n hamba kat bumi ni kena fikir positif..

WE WHAT WE ARE THINKING...

kalo kite pk kite ni jahat, smpai bile2 pon kite akan bergelumang dgn kejahatan..
tp bkn bermksud kat sini kite ni baik... cuma cara kite berfikir...
jom kite tgk sama2 perbezaan pemikiran...~~

  • kalo kite pk kite ni JAHAT, kite jd mcm xkisah kite ni wat salah... coz kite da kategorikan diri kite sbg jahat... org jahat mmg xlari dr wat salah n dosa...
  • tp kalo kite pk kte ni XCUKUP BAIK lagi, kite akan usaha n perbaiki diri kite supaya jd baik coz matlamat kite kat sini, kte nk kategorikan diri kite di kalangan yg baik... ~mmg jahat n xcukup baik tu mksudnya lbih kurang, tp mind set kite penting.. JAHAT N BAIK dua perkara yg berbeza~

kite juga sbg hamba yg kerdil, kena bersyukur dgn stiap apa yg Allah da bagi kat kite even apa yg kite dapat tu sket.... sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik utk hambaNya...

sebagai contoh, result exam kite xseperti apa yg kite impikan... mmg frust la kan.. kite da usaha semua... tp,result xsetimpal apa yg kite usahakan... itu rezeki dr Allah... ada hikmah semuanye berlaku.. mungkin kalo kite dapat result best, kite akan jd riak n bangga diri... dan apa yg kite dapat skang menjadikan kite lbih bersemangat utk berusaha utk dapatkan yg lebih baik... tp xbermakna, kite patut merasa kite di zon yg selesa.. apa2 pon result, xpe tu je rezki aku... bukan mcm tu... kite kne usaha n tajdid niat semula....

*motivasi pada diri sendiri memandangkan exam da dekat... n wat abg2 n akak2 kat jordan gudluck.. wat kawan2 seperjuangan, teruskan usaha kite~~